Gratis Advies Over lenen

Alles over geld lenen en kredieten

Geld lenen goedkoop

Bij goedkoop geld lenen denkt u al snel aan lage rentes. Maar of geld lenen goedkoop kan zijn, ligt niet alleen aan de rente. Andere factoren die hier ook in meespelen, zijn de looptijd en de verzekeringen die erbij komen kijken. Geld lenen kan goedkoop zijn als de rente laag is en de looptijd op uw situatie is afgestemd, maar ook de keuze waar u de lening afsluit is belangrijk.
Een lage rente scheelt al een hoop in kosten. Geld lenen kan goedkoop zijn, als u een bepaalde zekerheid aan de geldverstrekker kan bieden, zoals een goede kredietgeschiedenis en bijvoorbeeld uw huis als onderpand. Meestal wordt dan een lagere rente aangeboden.
Geld lenen kan goedkoop zijn als u een kortere looptijd neemt. Met een lange looptijd betaalt u vaak in totaal meer rente dan met een korte looptijd. De maandlasten zijn echter lager. Als de mogelijkheid er is om hogere maandlasten te betalen, leent u op termijn goedkoper.
Ook kan geld lenen goedkoop zijn als u uw lening aanschaft van bijvoorbeeld een online geldverstrekker in plaats van een bank. In tegenstelling tot een online geldverstrekker, is een bank gebonden aan overheidsregels met goedkoop geld lenen en kan deze dus niet concurreren in het rentetarief.