Gratis Advies Over lenen

Alles over geld lenen en kredieten

Krediet

Een krediet is een lening met een maximaal bedrag , de kredietlimiet, waarbij de al terugbetaalde som weer opneembaar is. Met andere woorden, het bedrag wordt opgenomen, afgelost, weer opgenomen, weer afgelost en ga zo maar door. In bepaalde situaties, wanneer u over doorlopende extra financiƫle ruimte wilt beschikken, kan een krediet aanvragen uitkomst bieden.
Waar u rekening mee moet houden bij aanvragen van een krediet is dat, in tegenstelling tot een lening, de rente gedurende de looptijd variabel is. Het is aan te raden, bij krediet aanvragen, het aanbod van de verschillende kredietverstrekkers te vergelijken en in te schatten hoeveel u kwijt zult zijn nadat het volledige krediet afgelost is. Bij een krediet aanvragen moet u niet alleen de rente overdenken maar ook andere bijkomende kosten en de voorwaarden van de kredietvormen.
U zult, bij een krediet aanvragen, moeten besluiten welke kredietvorm het beste bij u persoonlijk past. Een van de meest gebruikte kredieten is het doorlopend krediet: hierbij wordt een maximaal bedrag afgesproken maar geen vaste looptijd. Tot aan de kredietlimiet kan er vrij over het geld beschikt worden. Er wordt slechts rente berekend over het daadwerkelijk opgenomen bedrag. Na heet aanvragen van krediet gebeurt aflossen maandelijks en er mag meestal boetevrij vervroegd afgelost worden.